Rina Romania

Selectați țara

Skip Navigation LinksPagina principala >> SERVICIILE NOASTRE >> Inspectii & Audit >> Quality & Quantity

SERVICII QUALITY & QUANTITY


Controlul cantităţii asigură faptul că mărfurile corespund solicitărilor din documentele comerciale, în timp ce controlul calităţii asigură că mărfurile nu prezintă defecte evidente şi îndeplinesc cerinţele indicate în comandă sau în documentele corelate.
Pentru a garata un răspuns rapid, RINA a creat o reţea vastă de inspecţie, atât la nivel naţional cât şi internaţional. În cazul în care sunt necesare verificări mai detaliate dispunem de doua laboratoare de analiză: unul pentru încercările chimice şi mecanice asupra materialelor ar celalalt specializat în analizarea produselor alimentare.​


​DETALII ALE SERVICIULUI

În comerţul internaţional clienţii caută garanţia conformităţii mărfii în ceea ce priveşte, comanda, furnizorii solicită certitudinea de a fi plătiţi în termen scurt şi guvernele protejează interesele naţionale contra fraudelor şi importului de mărfuri interzise sau care sunt sub standardul calitatiţi.
Controalele cu privire la cantitatea şi calitatea mărfurilor sunt solicitate de unele ţări şi sunt necesare pentru de debloca plăţile efectuate prin credit documentar sau remitere de documente.
Principalele documente sunt:

  • Scrisori de credit
  • Comenzile clienţilor
  • facturi pro-forma
  • packing list aprobate de client
  • documentaţie tehnică.

​DE CE SA ALEGEM RINA?

În baza experienţei consolidate în desfăşurarea de audit şi de certificare de produs, RINA oferă asistenţa sa în ceea ce priveşte inspecţiile pre-shipment.


​FAZELE SERVICIULUI ŞI ECHIPA

Verificările depind de tipul mărfii, dar în general constau în inspecţie vizuală care are drept scop identificarea mărfii, verificarea cantităţii, ambalajul şi marcajul, examinarea documentaţiei solicitate şi prezenţa pe durata fazelor de expediere.
La sfârşitul acestei activităţi este eliberat un certificat, însoţit de un raport fotografic, care atestă rezultatul pozitiv al inspecţiilor.


​FAQ

Cui i se adresează serviciul?
Acest serviciu este destinat societăţilor manufacturiere şi celor  care produc produse agricole care efectuează export, societăţilor comerciale, birourilor achiziţii ale clienţilor finali, alte organizaţii de ajutor alimentar, băncilor şi companiilor de asigurare.


Auditul calitativ şi cantitativ este întotdeauna obligatoriu în domeniul importului/ exportului?
Depinde de ţară: de ex. Adresa N° 16/DGC/2009 emisă în februarie 2009 de Banca Centrale a Algeriei prevede ca toate mărfurile importate în Algeria să fie însoţite de un „Certificat de Control al Calităţii Mărfurilor".

Nume
Prenume *
e-mail *
Firma *
Țara
Orașul
Telefon

Solicitare informații

Vă mulțumim pentru ca ne-ați contactat