​​​​​​​​Home >> DESPRE NOI >> POVESTEA NOASTRĂ

POVESTEA NOASTRĂ

1861: APARIȚIA REGISTRULUI ITALIAN NAVAL

Fondat în Genova, Registrul Italian Naval, societate de clasificare care reunește sub un singur pavilion flotele regionale, pentru a acoperi riscurile privind pierderile și avariile ce pot apărea la nivelul corpului și echipamentelor navelor cu vele.

În primul an de activitate, cele 13 agenții operaționale ale RINA au clasificat 340 de nave.

1885: EXTINDEREA INTERNAȚIONALĂ

Inaugurarea sediului de la Shanghai, proiect de pionierat care marchează punctul de plecare pentru politica de extindere în străinătate.

1919: ACORDURI INTERNAȚIONALE

Încheierea primelor acorduri internaționale cu British Corporation Register, American Bureau of Shipping și Teikoku Kaiji Kyokai pentru reprezentarea reciprocă în țările respective și armonizarea standardelor.

1956 – 1960: NOI ACORDURI INTERNAȚIONALE

Noi acorduri de reciprocitate cu celelalte registre de clasificare. RINA devine membru al International Institute of Welding (IIW), al International Standardization Organization (ISO), al International Electrotechnical Commission (IEC) și al International Ship Structures Congress (ISSC).

1968: FONDAREA IACS

RINA pune bazele International Association of Classification Societies (IACS) împreună cu alte șase registre: American Bureau of Shipping, Bureau Veritas, Det Norske Veritas, Germanischer Lloyd, Lloyd’s Register of Shipping și Nippon KaijiKyokai.

1970: INTRAREA ÎN DOMENIUL INDUSTRIAL

Consolidarea structurii tehnice a Registrului Național: avand in vedere dezvoltarea rapidă a tehnologiilor industriale aferente si pentru a face față noilor exigențe ale domeniului maritim mercantil se constituie un grup corespunzător pentru achiziționarea și executarea de servicii în domeniul industrial.

1999: TRECEREA LA RINA S.p.A.

Trecerea de la Registrul Italian Naval la RINA S.p.A., societate pe acțiuni cu sediul în Genova care desfășoară activități de verificare, control, certificare și cercetare cu privire la materiale, proiecte, tehnologii, produse și instalații.

Serviciile oferite pe piața maritimă și celorlalte domenii de producție sunt oferite respectând standardele naționale, comunitare și internaționale, îndeplinind misiuni încredințate de administrații publice sau de alte autorități.

1 iunie 2002: NOUA CONDUCERE

Ugo Salerno este numit Administrator Delegat al RINA S.p.A.

2006

Dechiderea primului birou in Bucuresti avand ca activitate principala Certificarea sistemelor de management dar si promovarea serviciilor oferite la nivel de Grup, acest lucru conducand la infiintarea altor doua birouri RINA in Romania (Constanta si Timisoara).

2007

Infiintarea biroului din Constanta avand ca activitate principala servicii in domeniul naval.

2009: RINA SERVICES S.p.A.

Înființarea RINA SERVICES S.p.A. și transferul tuturor activităților operaționale, al autorizațiilor și acreditărilor privind serviciile de clasificare, certificare, verificare și control.

2010

Infiintarea biroului din Timisoara avand ca activitate principala serviciile de certificare personal, produs sau sisteme de management specifice procesului de sudare, etc.

2011

I-a fiinta RINA Simtex Organismul de certificare Srl ca urmare a preluarii din partea RINA a pachetului majoritar de actiuni al unuia dintre cele mai cunoscute organisme locale de certificare, Simtex OC Srl, cu o experienta de peste 15 ani in domeniul certificarii sistemelor de management, de produs si instruire. In prezent, RINA detine in intregime pachetul de actiuni al fostului organism Simtex OC.

2012

Urmare a procesului de privatizare, RINA preia de la Statul roman Organismul de certificare ISCIR-CERT SA, primul organism de certificare din Romania notificat la Comisia Europeana pentru desfasurarea de activitati de certificare si inspectii in domenii reglementate.

2013: CREAREA UNUI GRUP MULTINAȚIONAL

RINA, format din holdingul RINA S.p.A. și din două ramuri de afaceri coordonate de RINA SERVICES S.p.A. și D’Appolonia.

2014

Infiintarea biroului din Targu Mures avand ca activitate principala Certificarea sistemelor de management si ,optimizare de procese, instruire si dezvoltare personal, restructurare de procese si fluxuri tehnologice, solutii de eficientizare a productiei si programe complexe.