Rina Romania

Selectați țara

COMUNICAT DE PRESA - 02/07/2019

​AFIR a primit certificatul ISO 37001 de la RINA- Organismul de Certificare

Ref.: Alessandro ROMEI, EMEA Senior Director la RINA, a înmânat certificatul, conform standardului ISO 37001 – Sistem de Management Anti-Mită, domnului Adrian CHESNOIU, Director General AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale). 

În cadrul întâlnirii dintre reprezentanții RINA și AFIR, ce a avut loc la începutul lunii iulie a.c., Alessandro ROMEI, EMEA Senior Director la RINA, a înmânat certificatul, conform standardului ISO 37001 – Sistem de Management Anti-Mită, domnului Adrian CHESNOIU, Director General AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale). 

RINA este prezentă în România din anul 2006 și oferă o gamă largă de servicii de certificare, verificare a conformității, inspecții și instruire și oferă o gamă largă de soluții personalizate de înaltă calitate în sectoarele de industrie energetică, marină, certificare, transport și infrastructură. 

“Vă felicit pentru implicarea dvs. în procesul de certificare, aveți o echipă foarte bine pregătită cu care am lucrat eficient. Pentru RINA a fost o plăcere colaborăm și este o onoare să vă avem în portofoliul nostru de clienți”, a declarat Alessandro Romei în cadrul întâlnirii. 

De asemenea, Directorul General AFIR, Adrian Chesnoiu, a subliniat importanța sistemului de management ISO 37001, fiind un standard de referință care asigură un set de bune practici cunoscute atât la nivel național cât și la nivel internațional. 

AFIR, subordonată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, asigură implementarea tehnică și financiară a Programului Național de Dezvoltare Rurală și începând din luna iulie este prima insituție publică care a fost certificată conform standardului ISO 37001, sistemul de management anti-mită. 

ISO 37001 oferă direcții relevante pentru organizații, după stabilirea programelor de conformitate anticorupție și a sistemelor de management. Acesta este conceput cu atenție pentru a ajuta organizațiile să prevină, să detecteze și să răspundă proceselor de coruptie, respectând în același timp legile anti-corupție. Măsurile impuse de ISO 37001 sunt concepute pentru a fi integrate cu procesele și controalele existente. Standardul urmărește structura comună la nivel înalt, cerută de standardele sistemului de management ISO.