Rina Romania

Selectați țara

Summer Banking Academy

În perioada 26-29 iunie 2018, Institutul Bancar Român a organizat cea de-a patra ediție a proiectului Summer Banking Academy,  unul dintre cele mai ample proiecte de educație specializată la nivelul industriei serviciilor financiare. Acest eveniment constiuie un epicentru de promovare a educaţiei financiare avansate şi de pregătire profesională continuă a personalului din domeniul financiar-bancar.

Temele puse în discuție în cele patru zile de dezbateri au reprezentat subiecte de  actualitate ce prezintă interes deosebit atât pentru sistemul bancar și financiar-nebancar, cât și pentru economia reală. Principalele abordări au fost: Fraudă şi spălarea banilor; Trenduri în domeniul fraudelor informatice; Integrarea digitală: cum să echilibrăm prevenirea fraudei și experiența clienților; Rolul prevenţiei în procesul de tranzacţionare cu cardul bancar; Anti-fraudă aplicată şi gestionarea practică a situaţiilor de criză; Provocările funcţiei de conformitate derivate din procedurile de due diligence pentru clienţi şi Directiva a 4-a privind combaterea spălării banilor; ISO 37001: Primul standard internaţional privind sistemele de management anti-mită.

În cadrul evenimentului, RINA SIMTEX-OC a prezentat cel mai important Standard European al momentului, ISO 37001 - Sistem de management anti-mită. Acest sistem de management constituie un instrument valoros în lupta anticorupție, ajută la prevenirea, detectarea și combaterea corupției. Scopul ISO 37001 este de a sprijini crearea unei culturi la nivel mondial, care combate corupția și sporește încrederea în lumea afacerilor, precum și în instituții.

RINA este prezentă în România din anul 2006 oferind o gamă largă de servicii de certificare, verificare a conformității, inspecții și instruire.

În timp, datorită achiziției unuia dintre principalele Organisme de certificare locale, Simtex și al ISCIR CERT, primul organism de certificare din România notificat la Comisia Europeană pentru desfășurarea de activități de certificare și inspecții în domenii de reglementare.

RINA oferă servicii de certificare sisteme de management (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS, ISO 22000, ISO 27001, ISO 20000 etc), servicii de certificare produse în domeniul construcțiilor și instruire pentru formare auditori, servicii de clasificare, inspectii si testare.

Mai multe detalii despre eveniment:

 http://www.ibr-rbi.ro/news/summer-banking-academy-editia-a-4-a-26-29-iunie-2018/