Rina Romania

Selectați țara

COMUNICAT DE PRESĂ - 22/02/2016

RINA deschide un nou birou in Germania in inima HafenCity din Hamburg

Aproximativ 1000 mp cu vedere la portul din Hamburg, distribuiti pe doua etaje, in modernul Coffee Plaza Tower. Acesta este noul birou RINA din Hamburg.

RINA a intrat pe piata locala in urma cu 10 de ani, atunci cand compania asista navele care soseau in porturile din Germania si oferea sprijin costructorilor locali de componente in ceea ce priveste certificarile necesare pentru asamblare.

Astazi, Grupul RINA este capabil sa asiste armatorii si santierele navale din Germania, oferind pe langa serviciile traditionale de clasificare si pe cele de certificare si inspectie. La acestea se adauga activitatea de consultanta in inginerie, activitate deja apreciata de cei mai importanti jucatori germani si nord-europeni.

Massimo Volta, General Manager RINA Services Europa Centrala si de Nord a declarat: Flota germana clasificata de catre RINA este compusa din 75 de nave, avand un tonaj brut de circa 2 milioane, cu un ulterior tonaj de 1,5 tone pentru alte 10 nave aflate in curs de realizare, printre care primele unitati de croaziera din lume care urmeaza sa fie alimentate cu GNL, comandate de Grupul Carnival pe langa santierele Meyer Werft. Din primele semnale rezulta ca flota noastra din Germania ar putea sa aiba o crestere de 25 % si avem o mare ambitie, aceea de a deveni un partener de referinta pentru armatorii de pe piata germana.

Ugo Salerno, CEO si presedinte al RINA Spa, a continuat: Credem cu tarie in piata germana unde am ales de ceva timp sa investim si vom continua sa o facem in termeni de competente, oferta si resurse. Vom investi continuu in serviciile noastre pentru a asigura clientilor care au incredere în noi, stardardele de excelenta la care sunt obisnuiti. Unele companii importante se extind in Germania, reflectând faptul ca acest domeniu merita o atentie sporita​.

RINA a consolidat recent in Germania propriul "Plan Approval Centre" si a deschis un nou centru dedicat domeniului Business Assurance. Acest lucru a permis companiei sa sprijine clientii germani cu noi expertize, inclusiv cele dedicate gestionarii integrate a activelor si noilor solutii tehnologice de business.

Echipa RINA in biroul din Germania va fi formata din 30 de persoane, o echipa care s-a triplat in ultimii cinci ani, dintre care aproximativ jumatate este de nationalitate germana. Pe parcursul anului 2016 RINA va inaugura tot in Germania un nou “Centre of Competence for software and digital supporting tools”, isi va consolida propriul "Passenger Ship Centre of Excellence" si "Container Ship Centre of Expertise", cu un accent deosebit pe mega iaht-uri si va dezvolta o retea pentru serviciile de certificare.