Rina Romania

Selectați țara

COMUNICAT DE PRESĂ - 28/05/2015

​​RINA Services a dat startul noului pachet de standarde voluntare pentru feriboturi mai sigure

"Safety First"" este un concept fundamental în lumea de navigatie unde fiecare profesionist al marii este o comoara. RINA Services, compania a Grupului RINA este specializata in servicii de verificare, inspectie si certificare, cunoaște importanța acestor cuvinte și va lansa în următoarele zile un nou set de standarde voluntare privind siguranța feriboturilor.

Asset Integrity Management Scheme, care este numele schemei la dispozitia armatorilor, include evaluarea și reducerea riscului de incendiu, un sistem avansat de management administrativ, monitorizarea condițiilor de operare, gestionarea riscurilor bacteriologice (fundamental pe navele de pasageri) și reducerea riscului de daune a unei singure componente care poate afecta funcționalitatea navei. Având în vedere importanța factorului uman pentru prevenirea riscurilor și pentru buna gestionare a situațiilor de urgență, pachetul oferă, de asemenea, mai multe activități de instruire specifică pentru echipajul de cabină și la sol.

RINA Services este astăzi, cu o flota de clasă de 300 de feriboturi , lider mondial al clasificării în acest segment și, datorită muncii efectuate cu majorii jucători din industrie, printre care Carnical, MSC Cruises și Moby Lines, a putut extinde la domeniul shipping o metodologie de transport maritim deja larg răspândită în domeniul Oil & Gas. Paolo Moretti, director general Marine al RINA Services, a declarat: - "Experienta pe care o avem ne dă posibilitatea sa ne aprofundam cunoștințele și să ne actualizam în mod constant dand naștere unui ciclu virtuos care se traduce printr-un serviciu mai bun pentru clienții nostri."

Prima companie care va utiliza noul pachet va fi Grimaldi Lines, pe feribotul Florencia, construit in 2003, capabil sa atinga o viteză de 22,5 noduri și să transporte aproximativ 1.000 de persoane.

​Având în vedere că noile standarde depășesc cerințele impuse de reglementările de siguranță în vigoare, este posibil ca acestea sa fie adaptate la nevoile clientilor, luând în considerare factori cum ar fi tipul de nava și traseele parcurse.