Rina Romania

Selectați țara

COMUNICAT DE PRESĂ - 10/09/2015

​RINA Services partecipa la proiectul primei sectiuni a conductei de gaz SCPX-TANAP-TAP cu o lungime de peste 3.000 km
TANAP este un acronim care amintește termele de internationalizare și ambiție. Este acronimul de la ""Trans Anatolian Natural Gas Pipeline "", imensa conducta de gaze care va transporta gazul metan din sonda de extracție a gazelor naturale din Shah Deniz din Azerbaidjan, pana la frontierele de vest ale Turciei, unde va fi apoi preluat de catre conducta Trans Adriatic (TAP) pentru a ajunge în Italia.

Companiei Rina Services, o compania a RINA Group specializata in servicii de verificare, inspecție și certificare i-a fost atribuit în aceste zile un contract pentru inspectarea lucrărilor de sudură pe o lungime de 487 km, care se intinde de la Baku (Azerbaidjan) la Tbilisi (Georgia).

SCPX, cu un diametru de aproximativ 48 inci, va fi construit de consorțiul Saipem-Azfen pentru BP (British Petroleum) și, odată finalizat, va avea o capacitate de aproximativ 20 de miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an.

RINA Services a fost selectata de către Saipem-Azfen ca organism de terța parte, pentru a verifica sudarea conductei, castigand un contract cu o durată de 30 de luni care va acoperi 424 km de conducte in Azerbaidjan și 63 km în Georgia.

RINA Services va fi prezenta cu doua grupuri de tehnicieni specializati cu sediul în Azerbaidjan și Georgia, care vor supraveghea testele vizuale, de raze X, cu ultrasunete și magnetice efectuate pe SCPX, acoperind întreaga rețea de suduri.

Compania a deschis, de asemenea, un birou în Azerbaidjan în 2014 și în Georgia, în 2015, pentru a fi în pas cu creșterea puternică a pietelor din acest domeniu.

RINA Services aduce cu sine o serie de cunoștințe în domeniul sudurii care dateaza de la fondarea companiei și care încă certifica in fiecare an aproximativ 20.000 de sudori si 1.100 proceduri de sudura în numele principalilor actori internaționali din domeniul inginerie și al construcțiilor.​