Rina Romania

Selectați țara

Skip Navigation LinksPagina principala >> keytopics >> Reviziile ISO 9001 şi ISO 14001 >> PROCESUL DE TRANZIȚIE

PROCESUL DE TRANZIȚIE


 • Organizaţiile cu certificate ISO 9001:2008 şi/sau ISO 14001:2004 au la dispoziţie trei ani pentru a face tranziţia la noile standarde.
 • Pentru această perioadă, ediţia anterioara a standardelor este în vigoare.
 • Când această periodă de timp se încheie certificatele acordate în conformitate cu ISO 9001:2008 şi/sau ISO 14001:2004 nu mai sunt valide.
Clientul poate efectua tranziţia:
 1. Cu ocazia efectuării auditului de supraveghere
 2. Cu ocazia efectuării auditului de recertificare
 3. Între cele două audituri programate
Auditul de tranziţie este efectuat în două etape:
 1. Analiza de documentaţie, în timpul căreia se evaluează principalele elemente modificate.
 2. Audit în locaţie.
Posibilele rezultate ale auditului de tranziţie:
 1. Rezultat prozitiv: acordarea certificatului în conformitate cu noul standard.
 2. Rezultat negativ: dacă se păstreaza conformitatea cu ediţia anterioară a standardului, organizaţia poate păstra certificatul anterior având data de expirare data finală de tranziţie.

... SUNT CERTIFICAT CU ALT ORGANISM DE CERTIFICARE ȘI DORESC TRANSFERUL LA RINA SIMTEX OC

 • Dacă aveţi un certificat emis sub acreditare în conformitate cu ediţia veche a standardului, puteţi cere transferul la RINA SIMTEX şi apoi efectuaţi tranziţia.
 • Dacă aţi efectuat tranziţia puteţi solicita transferul certificării, dacă acesta este eliberat de un organism acreditat.

... SUNT DEJA CERTIFICAT DE RINA SIMTEX ȘI URMEAZᾸ EFECTUAREA UNUI AUDIT DE SUPRAVEGHERE

De la data publicării standardului, dacă aţi făcut toate schimbările în cadrul sistemului de management, puteţi solicita efectuarea tranziţiei în timpul unui audit de supraveghere planificat, cu o analiză de documentaţie preliminară care poate conduce la creşterea duratei de audit.

...SUNT DEJA CERTIFICAT DE RINA SIMTEX ȘI URMEAZᾸ EFECTUAREA AUDITULUI DE RECERTIFICARE

De la data publicării standardului, dacă aţi făcut toate schimbările în cadrul sistemului de management, puteţi solicita efectuarea tranziţiei în timpul auditului de recertificare planificat. Este necesară efectuarea în prealabil a unei analize de documentaţie pentru a evalua elementele majore schimbate.

... AM SOLICITAT CERTIFICAREA ȊN CONFORMITATE CU EDIȚIA ANTERIOARᾸ A STANDARDULUI DAR REZULTATUL AUDITULUI A FOST NEGATIV

Implementaţi sistemul de management în conformitate cu noua ediţie a standardului şi solicitaţi o nouă certificare, care nu este supusă termenului limită în ceea ce priveşte data publicării standardului.

...NU SUNT ȊNCA CERTIFICAT

Implementaţi sistemul de management în conformitate cu cerinţele noii ediţii a standardului şi solicitaţi certificarea iniţiala.

Nume
Prenume *
e-mail *
Firma *
Țara
Orașul
Telefon

Solicitare informații

Vă mulțumim pentru ca ne-ați contactat